Accidentele in lant sunt incadrate la accidente usoare?

Accidentele in lant sunt incadrate la accidente usoare? Pot fi rezolvate pe cale amiabila fara interventia politiei ? Cand politia poate interveni ? Cine este de vina cand in cazul unui accident in lant sunt impins si lovesc si eu masina din fata? Cine plateste ? Asigurarea acopera si aceasta coliziune?

Raspuns: In cazul cand sunteti lovit din spate cel ce v-a lovit autovehiculul este vinovat pentru nerespectarea distantantei legale .Tot el va fi cel ce va plati daunele prin intermediul politei de asigurare. Dupa acesta coliziune daca autovehiculul dvs .este impins inainte si loviti la randul dvs pe celalat autovehicul aflat in fata ,sunteti vinovat pentru nerespectarea distantei si in acest caz veti plati daunele prin intermediul asigurarii dumneavoastra.

Asigurarea de tip RCA poate acoperi aceste daune in majoritatea cauzelor.

In cazul cand nu reusiti sa ajungeti la o intelegere atunci acest accident ia o turnura mai speciala si va trebuie rezolvat in prezenta unui agent de politie din cadrul sectiei circulatie in termen de 24 de ore si bineinteles veti primi si amenda pentru nerespectarea distantei legale.

In functie de firma unde aveti polita de asigurare veti rezolva diferendul in timp rezonabil prin completarea formularului ce l-ati primit odata cu incheierea poilitei rca.